Domácí kvašená zelenina - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Kvašená zelenina slouží jako skvělá příloha k masu, dá se uzobávat jen tak a navíc má díky procesu fermentace spoustu vitaminů, takže se hodí i jako prevence proti lehkým virózám. Aby vás nevyzpytatelné jarní počasí nezaskočilo, připravil šéfkuchař Roman Paulus video návod na nakládání neboli kvašení zeleniny. Využijete například květák, mrkev, ředkvičky a různé druhy cibule nebo koření, ke kterým patří i na první pohled překvapivě kari. Proces kvašení trvá zhruba týden a zelenina vám v lednici následně vydrží 3–4 měsíce nebo tak dlouho, než ji všechnu sníte. Jakou kvašenou zeleninu máte nejraději vy?

Suroviny:
· 2 lžíce kari koření
· 1 květák
· 2 svazky ředkvičky
· 2 mrkev
· 2 šalotka
· 3 l voda
· 51 g sůl

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/domaci-kvasena-zelenina

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Vložení veškeré zeleniny
0:50 Zalití solným roztokem a stlačení
1:30 Kvašení
1:40 Vyndání zeleniny a přendání do sklenic
2:14 Závěr