#136 vepřový mini burger škvarkáč

více informací a recept zde v boxu

▼ Otevři zde pro více informací ▼


Přihlaste se k odběru kanálu
https://www.youtube.com/c/pipmaster?sub_confirmation=1
FB https://www.facebook.com/pip.mastercz
Instagram https://www.instagram.com/pipmastergrill/
Twitter https://twitter.com/pipMasterGrill

vepřový mini burger škvarkáč
1,2kg plece
300g bůčku
100g škvarků z hřbetního sádla
15 plátků ementálu
2 lžičky soli&pepře
2 stroužky česneku
ledový salát
cibule
kyselé okurky

dijonská hořčice 1 díl
meruňková marmeláda 1 díl

další vyzkoušný recept
2 díly klasické plnotučné
1 díl dijonské
1 díl meruňkové marmelády
1 díl cukru

15 bulek 8cm
Máslové bulky na hamburgery
Zdroj - cuketka.cz
500 g hladké pšeničné mouky
280 ml mléka
60 g másla
40 g cukru
2 vejce
9 g instantních kvasnic
9 g soli
Postup
Máslo rozpusťte v rendlíku. Jedno vejce rozšlehejte v misce. Troubu rozehřejte na 210 °C.
Do mísy robota prosejte mouku. Přidejte cukr, sůl, droždí a dobře rozmíchejte.
Přidejte mléko, vejce a másla. Do robota zasuňte hák na hnětení a začněte hnětat na nejnižší rychlost,
aby se ingredience promíchaly (asi 2 až 3 minuty).
Poté zvyšte rychlost na střední otáčky a hnětejte asi 8 až 10 minut.
Těsto by mělo být hezky hebké a nemělo by se lepit k okrajům mísy.
Uhnětené těsto přendejte do uzavřené nádoby. Zakryjte a nechte kynout asi 90 minut, dokud těsto neznásobí objem.
Jakmile těsto nakyne, ještě v nádobě ho pěstí pěkně splácněte a vyklopte na pracovní desku.
Těsto rozdělte na dílky o hmotnosti 50 g. Každý dílek pak vytvarujte do tvaru kulaté bulky.
Ty potom rozložte na plech vystlaný pečícím papírem. Zakryjte utěrkou a nechte asi 25 až 30 minut kynout.
Troubu rozehřejte na 210 °C.
Nakynuté bulky potřete rozšlehaným vajíčkem.
Plech s bulkami dejte do rozehřáté trouby a pečte asi 12-15 minut, dokud nejsou krásně vybarvené.
Upečené žemle přendejte na mřížku a nechte vychladnout.