#186 pastrami

více informací a recept zde v boxu

▼ Otevři zde pro více informací ▼

můj eshop www.pipmaster.cz

Přihlaste se k odběru kanálu
https://www.youtube.com/c/pipmaster?sub_confirmation=1

FB GRILL&BBQ mania https://www.facebook.com/groups/232590970759267/
FB https://www.facebook.com/pip.mastercz
Instagram https://www.instagram.com/pipmastergrill/

Pastrami

na kilo masa (hovězí hrudí/brisket) -
22,5 g Pragandy,
10 g mletého pepře,
10 g gran. česneku,
5 g mletého koriandru,
5 g mleté hořčice,
15 g cukru.
Zasypat maso touto směsí, vložit do pytle a zavákuovat.
Nechat v lednici 8 dní a každý den maso otočit a promasírovat.
Po osmi dnech maso propláchnout a nechat odsolit hodinu ve studené vodě,
osušit a nechat na mřížce nepřikryté v lednici do druhého dne.
Maso tři hodiny před vložením do grilu vybrat z lednice,
potřít hořčicí a posypat směsí koření - na 1 kg
10 g hrubě mletého pepře,
5 g mletého koriandru a
3 g mleté hořčice.
Zauzovat při 110ti stupních do vnitřní teploty 70 stupňů,
pak zabalit do alobalu a nechat vychladnout. Vložit do lednice
a na druhý den dodělat v páře do IT 95 stupňů.
zabalit do alobalu nechat vystydnout a pak ztuhnout v lednici do dalšího dne.