Angreštový džem se skořicí - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Rybízový džem (neboli marmeláda, což je ale trochu nepřesné označení) je klasika, na kterou ale s chutí zapomenete, když vyzkoušíte džem připravit z angreštu. Přesně do takového se pustil i šéfkuchař Roman Paulus. Spolu s angreštem použil i hrušky, které mají samy o sobě skvělé želírovací vlastnosti a nemusíte tak s nimi přidávat žádná další zahušťovadla. Džem si snadno připravíte s náčiním, které máte běžně v kuchyni, ale pokud, stejně jako Roman Paulus, sáhnete po kuchyňském robotu Monsieur Cuisine, budete se divit, jak rychle vám práce půjde od ruky! ‍A jaký džem máte nejraději vy? Napište nám to do komentářů!

Suroviny:
· 1000 g angrešt
· 300 g hrušky
· 1 lžička kyselina citronová
· 500 g krupicový cukr
· 1 × tyčinka skořice

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/angrestovy-dzem-se-skorici

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0:08 Vložení ovoce, cukru a skořice a rozmixování
1:00 Vaření
1:38 Plníme do sklenic
2:08 Zatáhnutí a vychladnutí sklenic