Banánová ganache a jednoduchý nepečený dort - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

Víte, co je to čokoládová ganache? Jedná se o rozpuštěnou čokoládu zjemněnou smetanou, která se používá zejména při zdobení dortů. Šéfkuchař Roman Paulus ve svém video receptu ale nahradil smetanu banánem, a tak má jeho ganache netradiční příchuť! Až si ji také připravíte, můžete rovnou vyzkoušet i snadný nepečený dort, na který kromě banánové ganache potřebujete už jenom jednoduchý sušenkový korpus, který se připravuje například i na cheesecake. Jaký dort máte nejraději vy?

Suroviny:
· 400 g hořká čokoláda na vaření (52 %)
· 6 × banán
· 1 × korpus na cheesecake
· na ozdobu jahody
· na ozdobu maliny
· na ozdobu pekanové ořechy

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/bananova-ganache-a-jednoduchy-nepeceny-dort

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Rozpuštění čokolády ve vodní lázni
0:38 Přidání banánů a rozmixování
0:55 Nalití ganache na korpus
1:25 Vychlazení
1:40 Naporcování dortu a dozdobení