Bezlepkové hrudky se sušeným ovocem - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Vánoce se rychle blíží, a tak je třeba začít myslet na to, jakým cukrovím budete letos dělat radost svým svátečním hostům. Jedno takové připravil i šéfkuchař Roman Paulus a rád vás ho naučí. Jsou to hrudky se sušeným ovocem, které se kromě jiného připravují ze smetany a pohankové mouky, takže jsou zcela bezlepkové a natolik snadné, že vám s jejich přípravou zvládnou pomoct i děti. Před pečením stačí do pohankového těstíčka přidat už jen sušené ovoce a mandle namočené ve vodě (a troše tuzemáku, chcete-li). Máte nějaké vlastní oblíbené bezlepkové cukroví?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/bezlepkove-hrudky-se-susenym-ovocem

Suroviny:
- 100 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
- špetka soli
- 30 g pohankové mouky
- špetka skořice
- 40 g medu
- 80 g sušeného ovoce (meruňky, rozinky, švestky)
- 70 g mandlí
- 100 ml vody
- 40 ml tuzemáku

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe