Bezlepkové kubánské větrníky s kávovým krémem - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Není důležité, jestli se lepku vyhýbáte zcela dobrovolně, nebo jestli ho nemůžete jíst ze zdravotních důvodů. Tento recept na netradiční vánoční cukroví podle šéfkuchaře Romana Pauluse zachutná určitě každému. Kubánské větrníky se připravují podobně jako klasické odpalované těsto, jen budete potřebovat mandlovou a lněnou mouku a strouhaný kokos. Hotové větrníčky pak můžete naplnit bílkovo-máslovým krémem, polít bílou čokoládou a ozdobit sekanými pistáciemi. Ale pozor, pokud nebudete dost opatrní, slehne se nad nimi zem ještě dřív, než přijde Ježíšek! Už jste někdy podobné cukroví zkoušeli?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/bezlepkove-kubanske-vetrniky-s-kavovym-kremem

Suroviny:
Kubánské větrníky:
- 150 g vody
- 62 g oleje
- špetka soli
- 50 g mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
- 60 g mletého kokosu
- 30 g mletého lněného semínka
- 2 vejce „M“
Kávový krém:
- základní bílkovo-máslový krém
- 2 lžíce mleté kávy

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe