Bílá kyselá polévka s houbami a čočkou

Hledáte-li jídlo, které vás co nejlépe připraví na silvestrovské oslavy (nebo na libovolný jiný večírek), vyzkoušejte tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Bílá kyselá polévka je hlavně díky přidané čočce výživná a když vám ji trocha zbyde, bude se díky tomu skvěle hodit i na novoroční oběd. Připravíte ji snadno – s Romanem Paulusem se naučíte připravit jíšku, správně uvařit brambory i využít vodu, ve které jste je vařili. Na doplnění polévky pak kromě brambor budete potřebovat i již zmiňovanou čočku a houby dle vlastního výběru.

Suroviny:
· 200 g oloupané brambory
· 750 ml voda
· ½ lžičky celý kmín Kania
· 50 g máslo Pilos
· 2 lžíce hladká mouka Belbake
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 250 ml kefírové mléko Pilos
· 30 g přepuštěné máslo
· 100 g žampiony
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 50 g čočka Campo Largo
· 4 vejce „M“
· 4 lžíce mražený kopr Freshona


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/bila-kysela-polevka-s-houbami-a-cockou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava jíšky
1:01 Příprava brambor
1:23 Bramborový vývar
1:37 Přidání kefírového mléka
1:45 Příprava žampionu
2:11 Přidání brambor
2:33 Přidán vařené čočky
2:36 Servírování