Blini - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Už jste někdy vyzkoušeli blini (pozor, vyslovují se „bliny“)? Jedná se o lívanečky, při jejichž přípravě se používá pohanková mouka. Recept na ně představí šéfkuchař Roman Paulus. Blini pochází z tradiční ruské kuchyně, kde se servírují převážně s kaviárem, ale můžete si je připravit, stejně jako Roman Paulus, s uzeným lososem, zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou. Anebo jakkoliv jinak – například i na sladko jako základ dobré snídaně. Jejich příprava je jednoduchá a hravě je zvládnete rovnou na poprvé. Už jste někdy pohankové lívance vyzkoušeli? A co dalšího z ruské kuchyně máte rádi? Napište nám to!

Suroviny:
3 porce = 15 lívanců
90 g hladká mouka
90 g pohanková mouka
18 g čerstvé droždí
200 g plnotučné mléko
1 × vejce “M”
1 × špetka soli
rostlinný olej
uzený losos
tučná zakysaná smetana Créme Fraiche (30 % tuku)
čerstvá pažitka

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/blini

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
0:44 Opékání lívanců
1:29 Zdobení lívanců
2:08 Servírování