Bramborové placky pečené na kameni v ohništi - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Brambory a oheň k sobě neodmyslitelně patří. Recept na brambory pečené v alobalu v rozžhavených uhlících není nic nového, ale u ohniště si můžete snadno připravit i placky pečené na kameni. Bramborové placky stačí vytvarovat z jednoduchého těsta podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse a pak už jenom opéct na rozžhaveném plochém kameni. A pokud zrovna nejste nikde v přírodě, skvěle poslouží i kuchyňský sporák a rozpálená pánvička. Jen v takovém případě přijdete o krásné kouřové aroma, což by byla škoda. A proto raději rychle rozdělat poctivý oheň! Jak brambory u ohně nejraději připravujete vy?

Suroviny:
· 1 kg vařené brambory
· špetka sůl
· 1 vejce „M“
· 250 g hrubá mouka
· na potření sádlo nebo přepuštěné máslo

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/bramborove-placky-pecene-na-kameni-v-ohnisti

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Základ na těsto
0:29 Rozpálený kámen
0:41 Mouka do těsta
1:11 Potření kamene sádlem a opékání placek
2:02 Servírování