Brokolicová polévka s kešu a smaženým tofu - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Kdo by neměl rád krémové polévky! Kromě toho, že jsou ideálním předkrmem, tak jsou často natolik syté, že s kouskem opečeného pečiva mohou snadno posloužit i jako hlavní jídlo. Přesně tak tomu je i u brokolicového krému podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Na přípravu této veganské polévky budete kromě brokolice a několika základních surovin (cibule a česnek jsou samozřejmostí) potřebovat ještě kešu ořechy, mladý špenát a tofu. To slouží podobně jako brokolicové růžičky k tomu, aby se orestovalo v pánvi a dokončilo už tak výbornou polévku. Jaká krémové polévka je vaše nejoblíbenější?

Suroviny:
Krémová polévka:
· 50 g extra panenský olivový olej Primadonna
· 1 × cibule
· 4 stroužky česnek
· 10 g pálivá paprička
· 1 × větší brokolice
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 100 g restované solené kešu ořechy Alesto
· 1 l zeleninový vývar
· 40 g baby listový špenát
Na dokončení:
· na smažení rostlinný olej Vita D'or
· 180 g marinované tofu Vemondo
· na obalení bramborový škrob Belbake
· 20 g slunečnicová semínka s chilli Alesto
· 10 g čerstvý koriandr


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/brokolicova-polevka-s-kesu-a-smazenym-tofu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Základ na polévku a restování
1:09 Přidání zeleninového vývaru
1:22 Obalení tofu a smažení
2:12 Restování brokolice
2:33 Mixování polévky
2:54 Servírování