Brusinková omáčka z čerstvých plodů Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Brusinkový džem (nebo marmeláda, chcete-li) má plno využití jak ve sladké, tak ve slané kuchyni. Výborně se totiž hodí při přípravě celé řady dezertů, na toast k snídaní nebo jen tak se zmrzlinou. Zároveň na brusinkovou omáčku určitě nedáte dopustit, když vaříte svíčkovou na smetaně. ‍ Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod, jak připravit džem z brusinek v multifunkčním robotu Monsieur Cuisine. Kromě samotných brusinek (můžete použít i klikvu) budete potřebovat ještě třeba ještě skořici nebo pomerančový džus. K čemu si brusinky dáte jako první vy?

Suroviny:
· 350 g čerstvé brusinky či klikva
· 200 g krupicový cukr
· 150 ml pomerančová šťáva
· 2 hvězdička badyán
· 2 tyčinka skořice

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/brusinkova-omacka-z-cerstvych-plodu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:15 Brusinky a další ingredience do robotu
1:10 Nalití do vyvařené sklenice
1:52 Vychladnutí
2:04 Závěr