Bůček na česneku a rozmarýnu s dýní - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pečený vepřový bůček je pochoutka, na kterou se vyplatí počkat. ⏳ Správně propečený je někdy až za dvě hodiny, ale každá minuta čekání dodává tomuto jídlu skvělou chuť. To ví i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video návod na to, jak takový vepřový bok správně nařezat, nakořenit a hlavně upéct. Jako přílohu můžete vyzkoušet bramborovo-dýňovou kaši s petrželí, která je skvělou sezónní alternativou běžné bramborové kaše. Pochutnáte si ale třeba i jen tak – s kouskem čerstvého chleba. S čím si bůček dáte vy?


Suroviny:
Bůček:
· 1 kg vepřový bůček s kostí a kůží Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 lžíce mletá sladká paprika Kania
· olivový olej Primadonna
· 1 × cibule
· 3 stroužky česnek
· 1 hrst čerstvý rozmarýn
Příloha:
· 1 × cibule
· 3 stroužky česnek
· 1 dýně hokaido
· 200 g brambory
· 2 lžíce máslo Pilos
· 1 hrst čerstvá listová petržel

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/bucek-na-cesneku-a-rozmarynu-s-dyni

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava bůčku
1:41 Základ bramborovo-dýňové kaše
2:21 Příprava dýně
3:01 Přidání brambor a dýně do základu
3:44 Bůček z trouby
4:52 Příprava kaše a dochucení
5:28 Servírování