Buchta VYSOČINA / @JanaCJany

Buchta VYSOČINA /@JanaCJany

Tuto "žravou" buchtu dělá moje mamka snad odjakživa. Ani vlastně nevím, proč jí říkáme Vysočina. Možná pro její kopcovitý vzhled. :-)

Jako první předehřejeme troubu na 160°C horký vzduch.
Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Ingredience
4 vejce, 200g cukru, 1 dcl vody, 1 dcl oleje, 200g polohrubé mouky,
15g kypřícího prášku do pečiva, 1 ½ lžíce kakaa
Pudink - 1300 ml mléka, 3 pudinkové prášky, 6 lžic cukru.
Pečeme na 160°C horký vzduch –
Upečenou horkou buchtu potřeme – 3 zakysané smetany smíchané s cukrem (množství dle chuti). Můžeme přidat skořici a také polít čokoládou.