Cejlonské mořské plody- Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Srílanská kuchyně není plná jenom ryb a kari. Šéfkuchař Roman Paulus během svého putování po Cejlonu zblízka prozkoumal, jaké mořské plody indický oceán nabízí. Jsou to samozřejmě krevety, ale mnohem větší, než ty, které běžně znáte. Kromě toho, že zjistíte, jak takovou krevetu oloupat, podíváte se i na další mořské pochoutky – například humr, kterému místní říkají „shoe lobster“. Nechybí ani sépie, ze kterých si můžete usmažit výborné sépiové kroužky, nebo kalmáry, které se skvěle hodí do indického kari. Po pláži se na Srí Lance prochází i různé druhy krabů a na mořském dně i langusty. Ty se díky Romanu Paulusovi naučíte i precizně naporcovat. Jaké mořské plody máte neraději vy?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/cejlonske-morske-plody

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes

0:00 Úvod
0:22 Jak očistit krevetu
1:11 Humr
1:27 Sépie
1:37 Malé sépie a jak je očistit
2:02 Krab
2:14 Modrý krab
2:30 Langusta a jak ji naporcovat
4:15 Závěr