Červený korpus na Red Velvet dort - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Napadlo vás někdy, proč je dort Red Velvet tak krásně červený? ️ Svou původní barvu získal tak, že dříve používané přírodní kakao reagovalo s octem nebo podmáslím, které se při přípravě korpusu používají, a vytvořilo tak typickou červenou barvu. Dnes se na to musí jinak a šéfkuchař Roman Paulus vám proto ukáže, jak připravit piškot na Red Velvet za pomoci červené řepy a potravinářského barviva. Kromě toho se dozvíte i to, jak správně získat co nejvíc chuti z přírodního vanilkového lusku. Pusťte se do pečení!

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/cerveny-korpus-na-red-velvet-dort

Suroviny na 2 pláty:
- 315 g másla
- 100 g vařené červené řepy
- potravinářské gelové barvivo (červené)
- 300 g krystalového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 2 vejce „M“
- 220 g slunečnicového oleje
- špetka soli
- 6 g jedlé sody
- 6 g octa
- 240 g plnotučného mléka
- 16 g kakaa
- 330 g hladké mouky

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe