Cesta černého čaje z plantáže až do šálku - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Patříte mezi lidi, kteří si k snídani dopřávají čaj? A nebo se raději vydáváte britskou cestou a šálek čaje si vychutnáváte odpoledne? Ať už tak, nebo tak, mohlo by vás zajímat, jak se takový čaj pěstuje a vyrábí. Šéfkuchař Roman Paulus během své cesty po Srí Lance objevoval i to, jak vzniká pravý a voňavý cejlonský čaj. Podíváte se s ním na čajovou plantáž i do továrny, kde se sklizené lístky následně zpracovávají. Ještě před finálním zabalení se musí čaj vysušit, rozdrolit, fermentovat, opražit a nakonec vyčistit od zbytků stonků. Je to dlouhý proces, ale, jak dobře víte, výsledek rozhodně stojí za to. Jaký čaj máte nejraději vy? Napište nám to!


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/cesta-cerneho-caje-z-plantaze-az-do-salku

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0:48 Jak se připravuje čaj v továrně
1:08 Sušení čaje v sušárně
1:38 Drolení čaje
2:32 Pražení čaje
3:15 Třídění čaje
3:28 Čištění čaje
4:00 Závěr