Citronový krém - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Citronový krém se skvěle hodí k palačinkám nebo vaflím, ale stejně dobře ho můžete použít jako základ na šlehačkový krém, který se potom dobře vyjímá v piškotových dortech. Ale jak na něj? Je to snadné – o tom vás přesvědčí šéfkuchař Roman Paulus. Jako základ budete potřebovat připravit pastu z cukru a citronové kůry, tu pak smícháte v rendlíku s dalšími ingrediencemi – citronovou šťávou, žloutky a nakonec i máslem. Roman Paulus vám dá navíc tipy, jak zajistit, aby se krém nesrazil a měl i po dokončení krásně hladkou konzistenci. V lednici vám vydrží klidně i celý týden, ale určitě nebudete mít sebemenší problém si na něm pochutnat dříve. Už jste tento krém někdy vyzkoušeli?

Suroviny:
200 g krupicového cukru
kůra z dvou bio citronů
100 ml citronové šťávy
6 žloutků
115 g studeného másla

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/citronovy-krem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe