Co je to tapioka a jak připravit chipsy - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Máte tušení, co je to tapioka? Anebo maniok? Jedná se o dvě různá pojmenování jednoho a totéž – hlízy keře rostoucího v tropech po celém světě. Šéfkuchař Roman Paulus se během své cestě po Srí Lance podíval blíže i na tapioku a teď vám ukáže, jak roste i jak se sklízí. Dozvíte se, že se používá podobně jako brambory, ale také se mele na jemnou mouku. Nakonec si ještě s jeho pomocí připravíte jednoduché tapiokové chipsy, které mohou sloužit jako originální příloha anebo jen jako pochoutka k televizi – nejlépe s chilli salsou nebo mangovým čatní. Už jste maniok neboli tapioku někdy vyzkoušeli?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/co-je-to-tapioka-a-jak-pripravit-chipsy

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:26 Hlíza manioku
1:10 Smažení lupínků manioku na pánvi
2:03 Závěr a servírování