Čočka na kyselo se sázeným vejcem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Vařená čočka patří mezi oblíbené novoroční pokrmy, neboť se o ní říká, že pomůže zajistit dostatek peněz. Šéfkuchař Roman Paulus vám ale ukáže, že byste na ni neměli zanevřít ani v průběhu roku. Připravil recept na čočku na kyselo, kterým vás provede od namáčení čočky přes přípravu cibulové jíšky až po finální zahušťování, při němž se mimo jiné dozvíte i to, co znamená takzvané „Velouté“. Tento vegetariánský recept si nakonec vychutnáte nejlépe s volským okem a nakládanou zeleninou. A s čím si čočku dáváte nejraději vy?

Suroviny:
· 250 g sušená čočka
· 3 lžíce řepkový olej Vita D'or
· 1 × cibule
· 1 lžíce hladká mouka Belbake
· 1 snítka tymián
· 1 lžíce krupicový cukr Belbake
· 50 ml ocet
· 2 × bobkový list Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 4 × vejce „M“
· 1 snítka listová petržel
· 100 g kořeněné okurčičky Cornichons Premium Freshona
· 80 g cibulky ve sladkokyselém nálevu Freshona



A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/cocka-na-kyselo-se-sazenym-vejcem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:08 Vaření čočky
0:42 Cibulová jíška
1:22 Scedění čočky
1:35 Velouté
2:22 Smíchání základu s čočkou
3:03 Volské oko
3:26 Ozdobení a servírování