Cordon bleu z telecí kýty - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU
Ačkoliv se cordon bleu často připravuje například z kuřecího masa, originál je jen jeden. A protože toto skvělé jídlo pochází ze Švýcarska, připravuje ho i šéfkuchař Roman Paulus tak, jak se má – tedy z telecího masa plněného šunkou a ementálem. Společně se podíváte na to, jak maso správně naklepat, naplnit i jak uzavřít masovou kapsu jednoduše pomocí paličky na maso, tedy bez použití párátek. Hotové cordon bleu smažte na přepuštěném másle a podávejte s bramborovou kaší. Už jste někdy originální cordon bleu vyzkoušeli?
Suroviny:
Cordon bleu:
· 2 plátky Venkovská šunka Pikok
· 100 g plátky sýr ementál Milbona
· 4 plátky telecí kýty Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· na obalování hladká mouka Belbake
· 2 × vejce „M“
· na obalování strouhanka Belbake
· na smažení přepuštěné máslo
· 1 citron
Brambory:
· 350 g brambory
· 1 lžíce máslo Pilos
· 50 ml čerstvé mléko Pilos (3 % tuku)
· 50 ml čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
· čerstvá pažitka
Domácí tatarka:
· 180 g majonéza premium Kania
· 25 g kořeněné okurčičky Cornichons Freshona
· 25 g cibule
· 1 lžíce plnotučná hořčice Kania
· 30 ml lák od okurek
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/cordon-bleu-z-teleci-kyty
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Šunka a plátek sýra
0:27 Naklepání masa
0:43 Nakořenění a přidání rolky
1:10 Obalení v trojobalu a smažení
1:39 Servírování s kaší
2:10 Závěr
Suroviny:
Cordon bleu:
· 2 plátky Venkovská šunka Pikok
· 100 g plátky sýr ementál Milbona
· 4 plátky telecí kýty Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· na obalování hladká mouka Belbake
· 2 × vejce „M“
· na obalování strouhanka Belbake
· na smažení přepuštěné máslo
· 1 citron
Brambory:
· 350 g brambory
· 1 lžíce máslo Pilos
· 50 ml čerstvé mléko Pilos (3 % tuku)
· 50 ml čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
· čerstvá pažitka
Domácí tatarka:
· 180 g majonéza premium Kania
· 25 g kořeněné okurčičky Cornichons Freshona
· 25 g cibule
· 1 lžíce plnotučná hořčice Kania
· 30 ml lák od okurek
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/cordon-bleu-z-teleci-kyty
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Šunka a plátek sýra
0:27 Naklepání masa
0:43 Nakořenění a přidání rolky
1:10 Obalení v trojobalu a smažení
1:39 Servírování s kaší
2:10 Závěr