Dashi vývar - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Víte, co je to dashi vývar? Jedná se o japonskou specialitu, kterou připravil šéfkuchař Roman Paulus. Při jeho přípravě využijete spoustu exotických specialit, jako jsou třeba řasa kombu, houby shi-take a vločky sušeného tuňáka bonito (neboli katsobushi). V návodu uvidíte i jak vývar správně přecedit a dostanete tip, co udělat s použitými surovinami. Tento japonský vývar je základem pro řadu dalších specialit, tak jeho přípravu začněte trénovat! ‍ Co z japonské kuchyně máte nejraději?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/dashi-vyvar

Suroviny:
Dashi vývar:
- čtverec asi 10×10 cm řasy kombu
- 4 sušené shi-take houby
- 750 ml vody
- 1 hrst rybích vloček bonito (katsobushi)

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe