DEMIKÁT! KLENOT SLOVENSKÉ KUCHYNĚ! TO MUSÍTE VYZKOUŠET!

Krémový demikát, je polévka velice známá převážně na Slovensku. Existuje více způsobů jak ji připravit, ale základ této polévky je vždy stejný. A to kvalitní Slovenská bryndza! Je to skutečný skvost Slovenské kuchyně a tuto krémovou polévku jsem si doslova zamiloval. Do hotového demikátu si podle chuti můžete přidat česnek, máslo, uzený sýr, orestovanou slaninu, vařené brambory, houby nebo tarhoňu. Takový demikát se nazývá „čír“ a klidně svou vydatností nahradí hlavní jídlo. Já jsem na špeku opekl chleba a přidal jsem zakysanou smetanu. Původ názvu "demikát" není znám. Jestli někdo ví, napište do komentáře! Přeji Vám krásný den a dobrou chuť! Brepta.

U nás si teď můžete objednat to nejlepší litinové nádobí Skeppshult, které znáte z našich videí!

►►► Objednávejte zde: https://www.receptybezbrepty.cz/litinove-nadobi-skeppshult/

Seznam ingrediencí které jsme použili:

Sádlo
Cibule
Pepř a kmín
Paprika mletá
Voda
Brambory
Slovenská kvalitní bryndza
Sůl (podle potřeby)
Zakysaná smetana
Špek a chleba
Pažitka a petrželka

Tak na co čekáte? Hurá do kuchyně!

#Ceskakuchyne #Slovenskakuchyne #Demikat #Receptybezbrepty #Bryndza

► MAIL: Brepta@receptybezbrepty.cz
► FACEBOOK: https://www.facebook.com/Receptybezbrepty
► INSTAGRAM: https://www.instagram.com/receptybezbrepty
► PINTEREST: https://cz.pinterest.com/receptybezbrepty/
► PŘIHLASTE SE K ODBĚRU A DEJTE LAJK! DĚKUJEME!