Dezert! Jedinečné suflé se sýrem cottage a višněmi.| Chutný TV

Dezert! Jedinečné suflé se sýrem cottage a višněmi.| Chutný TV

Suroviny:

Na dortový korpus:

1 vejce

100 g cukru

100 ml smetany ke šlehání 20%

2 polévkové lžíce oleje

80 g mouky

4 čajové lžičky kakaa

1 čajová lžička kypřícího prášku

Na krém:
250 g kravího sýru

200 ml smetany ke šlehání 33%

100 g moučkového cukru

1/4 čajové lžičky vanilkového cukru

20 g želatiny

40 ml horké vody

200 g višně bez pecek v nálevu
Do mísy nasypeme cukr 100 g
Přidáme vejce 1 kus
Šleháme, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem a nebude krásně nadýchaná
Přilijeme olej 2 lžíce
Přidáme zakysanou smetanu 20% 100 g
Vše rozmixujeme mixérem na střední rychlost
Do další mísy si prosejeme mouku 80 g
Přisypeme kakao 4 čajové lžičky
Přidáme kypřící prášek 1 čajová lžička
Vše dobře promícháme
Směs s moukou nasypeme do krémové hmoty
Vše pomalu promícháme
Výsledné těsto nalijeme do čtvercové formy na pečení (o rozměrech 21x21cm) vyložené pečícím papírem
Rovnoměrně rozprostřeme
PEČEME NA 190 °C/20 MIN
Vychladlý korpus rozkrájíme na čtverečky o velikosti 2x2 cm
Do velké mísy dáme sýr cottage 250 g
Přilijeme smetanu ke šlehání 33% 200 ml
Dobře rozmixujeme mixérem
Přidáme moučkový cukr 100 g
Přisypeme vanilkový cukr 1/4 čajové lžičky
Znovu promícháme
A poté do mísy se sýrem cottage přidáme rozpuštěnou želatinu 20g/40 ml horké vody
Nepřestáváme šlehat mixérem
Formu s odnímatelným dnem s průměrem 20 cm vyložíme potravinovou folií a vlijeme do ní několik lžic sýru cottage
Rovnoměrně rozprostřeme
Několik čtverečků z nakrájeného korpusu vložíme do formy
Volná místa vyplníme višněmi bez pecek nakládanými v kyselém nálevu 200 g
Přes korpusové čtverečky a višně nalijeme vrstvu smetanového sýru
Rovnoměrně rozprostřeme
Znovu vyskládáme kousky korpusu a višně, které zalijeme zbytkem smetanového sýru
DÁME DO LEDNICE NA 5 H