Dlouze pečená husa s červeným zelím - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Ať už připravujete svatomartinskou husu nebo „jen“ sváteční rodinný oběd, měli byste zpozornět u tohoto receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. ‍ Ten připravil pomalu pečenou husu, která v troubě stráví klidně celou noc, nejméně však 12 hodin. Díky pomalému pečení je husa krásně šťavnatá a její kůže dokřupava propečená. Během pečení navíc budete mít spoustu času připravit i přílohu v podobě bramborových knedlíků a hlavně červeného zelí s jablky, skořicí a pomerančovou šťávou. Kdy naposledy jste si na huse pochutnali vy?

Suroviny:
Pečená husa:
· 1 husa
· sůl Kania
· 400 g cibule
· 1 lžíce kmín Kania
Červené zelí:
· 2 lžíce krupicový cukr Belbake
· 1 cibule
· 2 lžíce husí sádlo z pečení husy
· 100 ml portského likérového vína Tawny Port
· 1 špetka celý kmín Kania
· 100 ml 100% jablečná šťáva Solevita
· 100 ml čerstvá pomerančová šťáva
· 1 špetka mletá skořice Kania
· 300 g červené zelí
· 2 jablko
· 2 lžíce jablečný ocet
· 2 lžíce bramborový škrob Belbake
Příloha:
· bramborové knedlíky
· 1 cibule
· 2 lžíce husí sádlo z pečení husy

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/dlouze-pecena-husa-s-cervenym-zelim

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0.00 Úvod
0:18 Příprava husy před vložením do trouby
1:03 Vložení do trouby a pečení
1:16 Příprava zelí
3:35 Servírování
4:07 Závěr