Domácí croissanty snadný domácí dezert – díky pár jednoduchým krokům dosáhnete úžasného výsledku!

Domácí croissanty snadný domácí dezert – díky pár jednoduchým krokům dosáhnete úžasného výsledku!| Chutný TV

SUROVINY:

1) vlažné mléko
200 ml
2) vlažná voda
200 ml
3) cukr
1 lžíce (10 g)
4) sušené droždí
10 g
5) POČKÁME 10 MIN
6) olej
2 lžíce
7) vejce/bílek
1 ks/1 ks
8) cukr
50 g
9) sůl
⅓ čajová lžička
10) mouka
750-800 g
11) hněteme 10-15 min
12) mísa vymazaná trochou oleje
13) NECHÁME KYNOUT 1-2 H
14) mouka na vysypání
100 g
15) 10 stejných dílů
16) tenký plát o tloušťce 3 mm
17) změklé máslo
280 g
18) přeložíme jeden přes druhý
19) vyválíme velký plát o tloušťce 5-6 mm
20) 24-25 stejně velkých trojúhelníků
21) vařené kondenzované mléko
300 g
22) uprostřed uděláme důlek velký asi 2 cm
23) pečící forma (ve velikosti 40x50 cm) vyložená pečícím papírem
24) žloutek
1 ks
25) PEČEME NA 1800C / 25-30 MIN
26) moučkový cukr
1 lžíce