Domácí kari koření na srílanský způsob - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Při cestování po Srí Lance se šéfkuchař Roman Paulus podíval i na to, jak se připravuje tradiční cejlonské (potažmo indické) kari koření. Budete možná překvapení, že není typicky žluté, jak jsme u nás zvyklí. Kurkuma, která má na svědomí žlutou barvu, se na Srí Lance totiž do pokrmů přidává zvlášť. Kari směs namísto toho obsahuje restovanou skořici a kari listy, římský kmín, zelený kardamom, fenykl a koriandr. Připravit si ho můžete pouhým rozdrcením a smícháním těchto surovin, nebo můžete vzniklou směs navíc nasucho orestovat, aby měla ještě intenzivnější chuť. Pokud máte rádi pálivé, nebojte se přidat nakonec i trochu chilli! ️ Už jste tohle tradiční kari koření někdy vyzkoušeli? Napište nám o tom do komentářů!

Suroviny:
5 × svitky cejlonské skořice
6 × kari lístky
50 g římský kmín
10 g tobolky kardamomu
25 g fenykl
150 g semínka koriandru
chilli


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/domaci-kari-koreni-na-srilansky-zpusob

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:23 Představení koření
0:34 Mixování koření
1:15 Kari na sucho a restované
2:16 Přidání chilli do restovaného kari
3:00 Závěr