Domácí kefír z tibetské houby - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Kefír má plno zdraví prospěšných účinků a nejlepší je, když si ho připravíte domácí. Budete k němu potřebovat v podstatě jen dvě suroviny – mléko a tibetskou houbu. Tu seženete buď od někoho ze svých přátel, nebo se můžete optat v obchodech se zdravou výživou, případně na internetu. Samotná příprava je snadná a spočívá zejména ve správné péči o houbu – musíte zajistit, aby nepřišla do styku s kovem a aby byla před každým novým založením kefíru bez jakýchkoliv nečistot. Stačí jen dodržovat návod šéfkuchaře Romana Pauluse a máte vystaráno! Už jste někdy domácí kefír vyzkoušeli?

Suroviny:
· 3 lžíce kefírová kultura – tibetská houba
· 0,5 l čerstvé plnotučné mléko

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/domaci-kefir-z-tibetske-houby

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes

0:00 Úvod
0:30 Scedění při sítko
1:00 Propláchnutí houby
1:28 Založení nového kefíru a temperování
1:50 Jak užívat
1:58 Příznivé účinky
2:22 Závěr