Domácí klobásy - návod krok za krokem!| Chutný TV

Domácí klobásy - návod krok za krokem!| Chutný TV

SUROVINY:

hovězí maso / hovězí kosti s morkem
300 g / 2 kg
Mrkev
2 ks
cibule
1 ks
Česnek
3-4 stroužky
Sůl
½ lžičky
tymiánové větvičky
3-4 ks
voda
3 l
ZAHŘÍVÁME NA STŘEDNÍM OHNI (odstraníme přebytečnou pěnu).
oddělíme polévku od kostí
slijeme vývar (700 ml)
DÁME DO LEDNICE NA 12 H
hovězí plátky / tučné hovězí plátky
250 g / 250 g
vepřová kýta / tučná vepřová kýta
150 g / 350 g
maso a tuk umeleme na mlýnku
Sůl
10 g
Černý pepř
5 g
Sušený tymián
2 g
sladká paprika
3 g
pálivá paprika
3 g
studený hnědý aspik
250 g
prolisovaný česnek rozmíchaný ve vodě
25 g / 2 lžíce
jedlá soda
7 g
maso hněteme asi 20 min
NECHÁME ODLEŽET 24 H
dávkovač na těsto o průměru 4 cm, pečící forma (o rozměrech 24x21cm) politá trochou vody
6 řádků masa vyskládaných podél okraje formy
rozpůlíme (12 klobásek dlouhých 12 cm s hmotností cca 80 g)
DÁME DO LEDNICE NA 24 H (asi hodinu před pečením nechte klobásy v ledničce odkryjeme, aby trochu oschnuly, přímo před pečením je pomažeme trochou oleje)
grilovací pánev, pečeme 2 minuty na každé ze 4 stran