Domácí rohlíky bez lepku, mléka či vajec - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Mohou být výborné rohlíky vyrobené bez lepku, vajec nebo mléka? Šéfkuchař Roman Paulus vás přesvědčí o tom, že rozhodně ano! Natočil video návod na bezlepkové rohlíčky z rýžové a pohankové mouky. Naučíte se nejenom založit těsto, ale také rohlíčky správně zamotat. Kromě toho, že je pak posypete vším, co máte na rohlíkách rádi – tedy například mákem, kmínem mořskou solí nebo sezamovými semínky, můžete je pak místo sádlem potřít rostlinným olejem, pokud byste chtěli, aby rohlíky byly navíc veganské. S čím si na nich pochutnáte, už je pak zcela na vás. Co to bude ve vašem případě?

Suroviny:
· 100 g rýžová mouka
· 300 g bezlepková pečicí směs
· 230 g hladká pohanková mouka + na podsypání
· 5 g lžičky mletý mák
· 5 g prášek do pečiva
· 7,5 g sůl
· 16 g čerstvé droždí
· 9 g krupicový cukr
· 375 ml voda
· 45 g vepřové sádlo + na potření
· na posypání mák, kmín nebo sůl

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/domaci-rohliky-bez-lepku-mleka-ci-vajec

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta a vypracování
0:50 Vykynutí těsta
0:56 Vyválení těsta a tvarování rohlíků
1:53 Pomazání sádlem, ozdobení kmínem, solí
2:22 Pečení
2:35 Servírování