domácí vinná klobása & šoldry #251

domácí vinná klobása & šoldry
Dnes jsem pro vás připravil domácí vinnou klobásu a její velikonoční variantu zvanou šoldry, která se dělá zvláště na Moravě, ale jak jsem zjistil tak nejen tam ale i v Čechách. A šoldry jdou dělat i s jinými klobáskami, tak se mi do komentářů pochlubte, jak je děláte vy. Případně vyzkoušejte moji verzi, celý postup a návod tradičně ve videu.

https://www.youtube.com/c/pipmaster?sub_confirmation=1 Přihlaste se k odběru kanálu
https://www.youtube.com/c/pipmaster/join Staňte se členem kanálu a získej výhody

▶eshop https://www.pipmaster.cz/

▶FB https://www.facebook.com/pip.mastercz
▶Instagram https://www.instagram.com/pipmastergrill/

recept na vinnou klobásu
1 kg vepřového plecka
1 kg bůčku bez kosti a kůže
0,5 kg hovězí přední
5 housek bez máku a soli
40-45g soli
0,25l mléka
0,3-0,5l bílého vína
2,5 g mletého bílého pepře
1g mletého nového koření
1g mletého muškátového květu
kůra z citronu
skopová střívka 20mm