Dort s čokoládovou a kávovou pěnou.| Chutný TV

Dort s čokoládovou a kávovou pěnou.
Neobyčejný dort, který byste měli alespoň jednou ochutnat!| Chutný TV

Suroviny:
Na oříškovo-čokoládový korpus:
200 g změklého másla
140 g cukru
4 vejce
100 g nasekaných vlašských ořechů
150 g hořké čokolády

Na pěnu z mléčné čokolády:
300 g mléčné čokolády
400 ml smetany ke šlehání 33%

Na kávovou pěnu s mascarpone:
400 ml smetany ke šlehání 33%
100 g bílé čokolády
280 g mascarpone
3 čajové lžičky instantní kávy rozpuštěné ve 2 lžících horké vody

Na čokoládovo-kávovou polevu:
200 g hořké čokolády
200 ml smetany ke šlehání 33%
1 čajová lžička instantní kávy rozpuštěné v 1 lžíci horké vody


1) Připravíme si korpus s vlašskými ořechy, ale nejdříve ve velké míse rozmícháme změklé máslo 200 g
2) Přidáme cukr a pokračujeme v míchání 140 g
3) Poté přidáme vejce a vše rozmixujeme na střední rychlost 4 ks
4) Poté rozpustíme hořkou čokoládu v mikrovlnné troubě 150 g
5) DÁME DO MIKROVLNNÉ TROUBY
6) Necháme ji trochu vychladnout a poté ji přilijeme do směsi z másla a vajec
7) Mícháme, dokud se směs nezjemní
8) Nakonec přisypeme nasekané vlašské ořechy a zamícháme stěrkou 100 g
9) Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem
10) Rozprostřeme ho stěrkou
11) PEČEME NA 180 °C / 30 MIN
12) Připravíme si čokoládovou pěnu: v míse rozpustíme mléčnou čokoládu a přidáme smetanu ke šlehání 33% 300 g / 300 ml
13) Počkáme několik sekund a mícháme, dokud nevznikne krém
14) DÁME VYCHLADIT NA 1 HODINU
15) Když krém vychladne, trochu ho promícháme
16) Přidáme smetanu ke šlehání 33%, kterou jsme předem ušlehali 100 ml
17) Mícháme, dokud nevznikne tužší krém
18) Pěnu rozprostřeme po čokoládovém korpusu
19) Rovnoměrně rozprostřeme
20) DÁME VYCHLADIT NA 1 HODINU
21) Připravíme si pěnu z kávy a mascarpone: horkou smetanu ke šlehání 33% nalijeme na nasekanou bílou čokoládu a promícháme stěrkou 280 ml/100g
22) NECHÁME VYCHLADNOUT
23) Do studeného krému dáme mascarpone a dobře promícháme 280 g
24) Přidáme instantní kávu rozpuštěnou v horké vodě 3 čajové lžičky / 2 lžíce
25) Krém rozetřeme na vrstvu z čokoládové pěny
26) DÁME VYCHLADIT NA 1 HODINU
27) Připravíme si polevu: smetanu ke šlehání 33% přivedeme k varu, poté ji nalijeme na hořkou čokoládu a promícháme 200 ml/ 200 g
28) Přidáme instantní kávu rozpuštěnou v horké vodě a přitom stále mícháme 1 čajová lžička / 1 lžíce
29) NECHÁME VYCHLADNOUT
30) Čokoládovou polevu nalijeme na dort a dobře ji rozprostřeme
31) DÁME VYCHLADIT NA 8 HODIN