Dršťková polévka - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Hovězí dršťky se skvěle hodí na přípravu klasické dršťkové polévky s vynikajícím gulášovým nádechem. Recept na dršťkovku natočil i šéfkuchař Roman Paulus, a tak se do ní můžete s radostí pustit. Oproti té klasické přidává Roman Paulus do základu kromě cibule a kmínu také najemno nakrájenou kořenovou zeleninu, díky které je polévka vydatnější a chuťově bohatší. Zjistíte také, jak na přípravu jíšky a jak ji následně dobře provařit, aby po ní v polévce nezůstala žádná nežádoucí moučná chuť. A pak už se můžete směle dát do ochutnávání! Jaký recept bychom měli natočit příště? Dejte nám vědět do komentářů!

Suroviny:
· 4 lžíce sádlo Pikok
· 2 cibule
· 1 lžička kmín Kania
· 35 g mrkev
· 35 g kořenová petržel
· 30 g celer
· 2 lžíce mletá maďarská paprika Kania
· 1,2 l silný hovězí vývar
· 500 g vařené hovězí dršťky Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 2 lžíce hladká mouka Belbake
· 3 stroužky česnek
· 1 hrst sušená majoránka Kania
· 1 snítka listová petržel


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/drstkova-polevka

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Restování cibule
0:30 Kořenová zelenina
0:47 Zaprášení základu paprikou
0:57 Podlití vývarem
1:05 Přidání drštěk
1:15 Příprava jíšky
1:33 Zahuštění jíškou
2:06 Přidání majoránky
2:16 Servírování