Druhy rýže – zrnka, která živí svět - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Není rýže jako rýže a možná byste se divili, kolik různých druhů této oblíbené přílohy se v kuchyni používá. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil video, ve kterém vám vysvětlí, jak se rýže rozděluje podle tvarů a barev. Seznámíte se s běžnými druhy, jako je parboiled či arborio, ale podíváte se i na lehce netradiční himalájské basmati nebo indiánskou rýži. Ve skutečnosti se ale v takovém případě o žádnou rýži nejedná – jsou to semínka americké divoké trávy. Na závěr zjistíte, co všechno dalšího se z rýže vyrábí, a budete se moct pustit do vaření! O čem dalším by měl Roman Paulus natočit video? Napište nám to do komentářů!


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/druhy-ryze-zrnka-ktera-zivi-svet

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Basmati rýže
0:36 Jasmínová rýže
0:50 černá rýže
0:55 Himalájská basmati
1:12 Rýže na rizoto
1:34 Rýže na sushi
1:57 Dlouhozrnná rýže
2:08 Přílohoví rýže
2:17 Rýžové nudle
2:38 Rýžový papír
2:52 Rýžový chlebíček
2:56 Rýžové víno - saké
3:12 Rýžový ocet
3:20 Indiánská rýže