Dukátové buchtičky s krémem- Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Ať už jste si je zamilovali od své maminky, babičky nebo ze školní jídelny, určitě si dukátové buchtičky s krémem (nebo buchtičky se šodó) čas od času rádi dopřejete i dnes. Abyste si je mohli připravit tak, že si na nich náramně pochutnáte, natočil šéfkuchař Roman Paulus přehledný video recept, ve kterém vám ukáže celou přípravu od míchání kynutého těsta až po samotné servírování. Naučíte se i uvařit vanilkovou omáčku – krémovou omáčku se smetanou a žloutky. A také zjistíte, čím výsledné buchtičky s krémem ozdobit na závěr, aby si na nich s radostí smlsnul úplně každý. Kdy jste je naposledy měli vy?

Dukátové buchtičky:
· 600 g polohrubá mouka Belbake + na pomoučnění
· 80 g krystalový cukr Belbake
· 35 g čerstvé droždí
· 1 špetka sůl Kania
· 140 g máslo Pilos
· 1 vejce „M“
· 2 žloutek
· 250 ml plnotučné mléko Pilos
Vanilkový krém:
· 500 ml smetana ke šlehání (33 % tuku) Pilos
· 1 lžíce pudinkový prášek s vanilkovou příchutí Belbake
· 4 žloutek
· 1 vanilinový cukr Belbake
· 50 g krystalový cukr Belbake
· 40 ml tuzemák Náš Kraj
Na ozdobu:
· moučkový cukr Belbake
· čerstvé drobné ovoce (borůvky/maliny/jahody)
· čerstvá máta


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/dukatove-buchticky-s-kremem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
1:00 Tvarování buchtiček a kynutí
2:10 Pečení
2:19 Příprava vanilkové omáčky
3:27 Servírování
4:23 Závěr