Dušené hovězí plátky na červeném víně s tarhoňou - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Dušené hovězí plátky z kýty jsou skvělou pochoutkou, se kterou neuděláte ostudu ani na nedělním rodinném obědě. Když k tomu ale přidáte trochu červeného vína, máte sváteční hostinu zaručenou. ️ Přesně takový recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se, jak maso správně očistit a nakrájet na rovnoměrné plátky, i jak je posléze dusit v rajčatové omáčce s červeným vínem. Jako přílohu si připravíte tarhoňu se špenátem. Pokud nevíte, o co se jedná, tak vězte, že to je těstovina připravovaná zejména v Maďarsku a Slovensku. A k hovězímu masu se skvěle hodí! Už jste ji někdy ochutnali?

Suroviny:
· 1 kg hovězí kýty Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s černým pepřem Kania
· 2 lžíce hladké mouky Belbake
· olivový olej Primadonna
· 5 stroužků česneku
· 1 svazek lahůdkové cibulky
· 2 lžíce rajčatového protlaku Kania
· 250 ml červeného suchého vína Bordeaux
· 2 lžíce másla Pilos
· 300 g tarhoni Tiradell
· 125 g baby špenátu

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/dusene-hovezi-platky-na-cervenem-vine-s-tarhonou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava masa
1:02 Obalení a opékání masa
2:07 Příprava omáčky
3:22 Dodělání masa a pečení
3:45 Příprava tarhoňi
5:28 Servírování