Dýňové pyré k zavaření - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Znáte dýňové pyré? Má spoustu skvělých využití! Můžete ho použít jako originální přílohu, ale skvěle se hodí i do polévek, cheesecaků a dalších receptů a nebo také základ na chutné podzimní dýňovo-bramborové těsto. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. ‍ Kromě samotné dýně hokaido budete potřebovat jen několik druhů koření. V multifunkčním robotu Monsieur Cuisine je pak samotné vaření pyré naprostá hračka, ale snadno si poradíte i s klasickým hrncem a domácím mixérem. Pyré naplněné ve vyvařených skleničkách vám pak v lednici vydrží až celý týden. Už jste ho někdy ochutnali?

Suroviny:
· 1 kg dýně (hokkaido)
· 10 g čerstvý zázvor
· 1 špetka sůl
· 1 špetka drcené chilli
· 1 špetka mletý pepř
· 500 ml voda
· (10 tobolek kardamom)

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/dynove-pyre-k-zavareni

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:08 Smíchání všech surovin a vaření
1:13 Mixování
1:32 Plněné do skleniček