Dýňový hummus - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Dýňová sezóna přichází. Zatímco dýňové latte nebo koláč už nikoho nepřekvapí, představa dýňového hummusu se vám na první pohled může zdát poněkud netypická. O to větší pochoutka to ale je! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, díky kterému si pomocí běžného mixéru snadno připravíte hummus z dýně a cizrny. Dýni můžete přidat vařenou anebo pečenou, která dodá cizrnové pomazánce příjemný kouřový nádech. Na hummusu si pochutnáte jen tak, s pita chlebem nebo s na proužky nakrájenou čerstvou zeleninou. Jaký hummus máte nejraději vy?

Suroviny:
400 g vařené cizrny
350 g vařené dýně Hokaido
2-4 stroužky česneku
2 pálivé papričky
1 lžička římského kmínu
1 lžička kari koření
1 citron (šťáva)
sůl
pepř
4 lžíce sezamové pasty tahini
50 ml olivového oleje

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/dynovy-hummus

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes