Flíčky se zelím na sladko i na slano - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Flíčky jsou pro mnoho lidí nezapomenutelnou dobrotou z dětství, které jim připravovaly jejich maminky a babičky. Možná vás ale překvapí, jak snadné je si je uvařit vlastní. Aby na vás maminky a babičky mohly být pyšné, natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák video recept, podle kterého zvládnete připravit těsto na domácí flíčky i všechno ostatní, co k nim budete potřebovat. ‍ Chutnají totiž stejně dobře na sladko – s cukrem, mákem nebo kakaem – i na slano – podle receptu Marcela Ihnačáka se zelím, opečenou slaninou a lahůdkovou cibulkou. Na jaké další oblíbené jídlo z dětství byste se chtěli naučit recept?

Suroviny:
· 250 g hladké mouky Belbake
· 250 g polohrubé mouky Belbake
· 4 vejce „M“
· 100 ml vody
· olivový olej Primadonna
· 100 g másla Pilos
· 2 svazky lahůdkové cibulky
· 1 lžíce krystalového cukru Belbake
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 bílá hlávka zelí
· 200 g slaniny Pikok v celku
· 50 g moučkového cukru Belbake


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/flicky-se-zelim-na-sladko-i-na-slano

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:40 Příprava těsta
1:17 Příprava zelí
2:50 Vypracování těsta
3:20 Příprava flíčků
3:35 Příprava slaniny
4:38 Příprava flíčků
5:58 Příprava sladké a slané verze