FRANCOUZSKÉ BRAMBORY JINAK! - Recept | Když Vaří Babička

Podrobný recept na Francouzské Brambory Jinak:
Budeme potřebovat:
1,5 kg oloupaných ve slupce vařených brambor
500 g uzeného masa
5 vajec
2 cibule
2 lžíce vepřového sádla
kelímek sladké smetany 12%
trochu mléka
sůl a pepř

Postup:
Do pekáčku vymazaného sádlem naskládáme vrstvu brambor pokrájených na plátky, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nakrájeným uzeným a cibulí. Navrch dáme další vrstvu brambor, opět osolíme, opepříme a pokapeme zbylým sádlem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200°C asi na čtvrt hodiny. Pak zalejeme vejci rozšlehanými se smetanou a trochou mléka a pokračujeme v pečení, dokud brambory nezezlátnou (cca půl až třičtvrtě hodiny).

Pokud si toto nebo jiné z mých receptů doma zkusíš, vyfoť tvůj výtvor na Instagram a označ mě @kdyzvaribabicka

Také mě můžete sledovat na sociálních sítích:
Instagram: http://bit.ly/kdyzvaribabickaig
Facebook: http://bit.ly/kdyzvaribabickafb

Tvorba videa:
obsazení: Babička
kamera: Hendys
střih: Hendys
intro: Thr0nSK

obchodní záležitosti: kdyzvaribabicka@gmail.com

© Když Vaří Babička, Hendys 2018