Grilovaná kuřecí křídla s petrželovým pestem - M. Ihnačák - RECEPTY K. LIDLU

Kuřecí křídla jsou jedním z nejoblíbenějších jídel, na která můžete na grilovačce narazit. Tajemství jejich chuti se nejčastěji skrývá v marinádě, a tak se podívejte, jak připravit jednoduchou marinádu na kuřecí křidélka z tymiánu a citronové kůry. Zatímco se budou křídla grilovat, vrhnete se ještě na petrželové pesto, které dodá kuřecímu masu ten správný šmrnc. Jaká je vaše osvědčená marináda na kuřecí?

Suroviny:
Grilovaná kuřecí křídla:
· 1,5 kg kuřecí křídla Řezníkova čerstvá porce
· olivový olej Primadonna
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 1 bio citron (kůra + kůra)
· čerstvý tymián
· 1,5 citron (šťáva)
Petrželové pesto:
· 1 hrst čerstvá listová petržel
· 1 hrst mandle (plátky) Alesto
· 1 hrst strouhaný parmazán Italiamo
· 0,5 citron (šťáva)
· olivový olej Primadonna
Servírování:
· 1 ciabatta
· 1 stroužek česnek
· 1 hrst listový salát

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/grilovana-kureci-kridla-s-petrzelovym-pestem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0.00 Úvod
0:20 Marinování kuřecích křídel
1:07 Grilování masa
1:27 Příprava pesta
2:40 Obrácení křídel na grilu
2:56 Příprava cabbiaty
3:52 Servírování a závěr