Grilovaná kuřecí stehna na pivu - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Kuřecí stehna mají oproti prsům výhodu v tom, že jsou krásně šťavnatá. Právě proto se skvěle hodí na gril, protože se tak snadno nevysuší. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na skvělá grilovaná kuřecí stehýnka se zeleninovou směsí na pivu. Kromě toho, že zjistíte, jak připravit marinádu na kuřecí stehna, naučíte se také připravit zeleninu na sádle v rajčatové omáčce s pivem. Pokud navíc máte vhodný litinový hrnec, zvládnete stehna i přílohu připravit přímo na grilu. Už jste někdy v hrnci na grilu vařili?


Suroviny:
· 4 kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 snítka čerstvý rozmarýn
· extra panenský olivový olej Primadonna
· 50 g vepřové sádlo Pikok
· 2 červená cibule
· 4 stroužky česnek
· 3 bobkový list Kania
· 100 g hlíva ústřičná
· 150 g řapíky celeru
· 1 žlutá paprika
· 200 g sekaná rajčata Baresa
· 1 lžíce mletá pálivá paprika Kania
· 500 ml světlé pivo 12° Argus
· 1 hrst čerstvé bylinky


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/grilovana-kureci-stehna-na-pivu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Namarinování masa
0:50 Příprava zeleniny v litinovém hrnci
2:22 Grilování stehen
2:55 Dodělání pokrmu a servírování