Grilovaná panenka ve slanině a salát z grilovaných batátů - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Vepřová panenka se na grilu náramně vyjímá. A pokud ji obalíte ve slanině (nebo když ji rovnou takhle připravenou a okořeněnou koupíte v Lidlu), pochutnáte si na ni ještě víc! Šéfkuchař Roman Paulus natočil recept na grilovanou panenku ve slaninovém kabátku se skvělým a hlavně osvěžujícím salátem z grilovaných sladkých brambor neboli batátů. Naučíte se, jak batátový salát namíchat i jak připravit nasládlou zálivku z javorového sirupu, česneku a dijonské hořčice. Nakonec přidáte už jen několik dalších surovin – například kozí sýr, který si se sladkým také dobře rozumí – a můžete podávat! Už jste batáty někdy vyzkoušeli? A zachutnaly vám?

Batátový salát a panenka:
· 680 g (2–3 ks) batátů
· olivový olej Primadonna
· 700 g vepřových medailonků ve slanině Řezníkova čerstvá porce
· snítka rozmarýnu
· 65 g sušených brusinek Alesto
· 50 g pekanových ořechů Alesto
· 50 g řapíkatého celeru
· 2 lahůdkové cibulky
· 57 g čerstvého kozího sýra Pilos
· 1 červené jablko
Dresink:
· 1 lžíce bio javorového sirupu Maribel
· 4 lžíce jablečného octa
· 1 stroužek česneku
· 1 lžíce dijonské hořčice Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· keramický mlýnek s chilli Kania
· 80 ml olivového oleje Primadonna


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/grilovana-panenka-ve-slanine-a-salat-z-grilovanych-batatu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe