Grilované sardinky na rajčatové bruschettě - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Sardinky nemusí být jen z konzervy! Tyto malé mořské rybičky plné chuti se skvěle hodí i na grilování, což dokazuje šéfkuchař Roman Paulus ve svém video receptu. Společně se podíváte na to, jak vyfiletované sardinky připravit na grilování v alobalu, čím je ochutit a na co si dát pozor. Výhoda sardinek je, že na grilu potřebují jen něco málo přes pět minut, což je tak akorát, abyste si stihli připravit rajčatový salát s česnekem, citronovou šťávou a čerstvými bylinkami. Ten společně s grilovanými sardinkami a opečenou bruschettou vykouzlí skvělé a svěží letní jídlo. Už jste někdy grilování sardinek vyzkoušeli?

Suroviny:
· 800 g čerstvé sardinky bez hlavy
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· keramický mlýnek s chilli Kania
· extra panenský olivový olej Primadonna
· 5 stroužků česnek
· 30 g citronová šťáva
· 200 g rajčata
· 1 hrst bylinky (petržel, bazalka)
· 1 bageta croustille (případně bezlepková bageta)


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/grilovane-sardinky-na-rajcatove-bruschette

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:24 Nasolení a okořenění
0:44 Zabalení do alobalu
1:50 Dokořenění a přidání citronové šťávy
2:02 Vložení do grilu
2:20 Příprava rajčat
3:20 Grilování bagety
3:52 Dokončení