Grilovaný halloumi s prosciuttem a meruňkovým čatní v briošce - M. Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

K letnímu grilování bezesporu patří i burgery. Šéfkuchař Marcel Ihnačák si tentokrát pozval pomocnici, se kterou připravil obložené burgery – briošky – s halloumi a meruňkovým čatní. V tomto video návodu se naučíte spoustu receptů! Začnete kynutými brioškami a meruňkovým čatní, na které budete kromě samotných meruněk potřebovat i šalotku, pálivou papričku, cukr, skořici a trošku bílého suchého vína. Až budete mít čatní krásně rozvařené a housky dozlatova vypečené, můžete se pustit do samotných burgerů – do těch Marcel Ihnačák použil grilovaný sýr halloumi, fenykl, prosciutto a samozřejmě i samotné výborné čatní. Už jste si někdy připravovali domácí burgery od začátku do konce? Jak se vám povedly?


Suroviny:
Briošky:
· 500 g hladká mouka Belbake + na podsypání
· 40 g čerstvé droždí
· 200 ml mléko Pilos
· 2 žloutek
· 2 vejce „M“
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 60 g krystalový cukr Belbake
· 160 g máslo Pilos
Na potření:
· 1 vejce „M“
· 1 žloutek
Meruňkové čatní:
· olivový olej Primadonna
· 1 pálivá paprička
· 3 šalotka
· 1 hrst čerstvý tymián
· 4 meruňka
· 2 lžíce máslo Pilos
· 1 lžička mletá skořice Kania
· 1 lžička třtinový cukr Belbake
· 100 ml bílé suché víno
Salát:
· 1 fenykl
· ½ limetka (šťáva)
· 1 šalotka
· olivový olej Primadonna
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 hrst čerstvá rukola
· 1 hrst čerstvá bazalka
Dokončení:
· 50 g prosciutto crudo Dulano
· 300 g halloumi Eridanous


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/grilovany-halloumi-s-prosciuttem-a-merunkovym-catni-v-briosce

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:40 Příprava těsta na briošky
2:19 Vypracování briošek a pečení
3:15 Příprava meruňkového čatní
4:53 Příprava fenyklu do briošek
6:13 Grilování sýra
6:20 Rukolový salát
6.59 Kompletování briošek a servírování