Grilovaný steak z přeštíka a gratinované batáty - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Přeštický vepř neboli lidově přeštík se vyznačuje tím, že má rozsáhlejší mramorování a vyšší tukové krytí. Právě proto je v kuchyni tak oblíbený! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, jak z přeštického vepřového, konkrétně z pečeně, připravit šťavnaté steaky s lahůdkovou cibulkou a čerstvým rozmarýnem. A protože takové vaření je práce maximálně na 10 minut, připravíte si navíc ještě přílohu v podobě gratinovaných batátů – sladkých brambor – s tymiánem, uzenou paprikou, smetanou a dvěma druhy sýra – parmazánem a tučným čedarem na zapečení. Jaký recept z přeštíka máte nejraději vy?

Suroviny:
Zapečené batáty:
· 400 g sladkých brambor (batátů)
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 lžička sekaného čerstvého tymiánu
· 1 lžička mleté uzené papriky
· 2 stroužky česneku
· 50 g parmazánu Parmigiano reggiano Italiamo
· 100 g čedaru Valley Spire
· 250 g smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Steak:
· 4 steaky z přeštického vepřového
· 4 lahůdkové cibulky
· snítka čerstvého rozmarýnu
· 2 lžíce másla Pilos

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/grilovany-steak-z-prestika-a-gratinovane-bataty

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:12 Příprava gratinovaných batátů
1:52 Příprava steaků
2:47 Přidání dalších surovin na pánev
3:28 Servírování