Grilovaný sýr s česnekem a pálivou papričkou - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Grilování sýru je jednoduché a zábavné. A zavděčíte se tak nejenom vegetariánům, ale i všem ostatním, kteří si rádi dopřejí pauzu mezi masovými chody. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na grilování sýru s bílou plísní – camembertu. Ke grilování použijete alobal a kromě samotného sýru ještě další dobroty – česnek, šalotku, chilli papričku a dva druhy paprikového koření – uzenou a pálivou mletou papriku. ️ Na výsledném rozteklém sýru si pak nejvíce pochutnáte s rozpečenou bagetkou a brusinkovou omáčkou. Jak máte grilovaný sýr nejraději vy?

Suroviny:
· 4 lžičky extra panenský olivový olej
· 4 sýr s bílou plísní (camembert)
· 4 stroužky česnek
· 60 g šalotka
· 30 g pálivá paprička (jalapeños)
· 1 lžíce mletá uzená paprika
· 1 lžíce mletá pálivá paprika
· 2 větvičky čerstvý tymián
· sůl
· pepř
· 2 francouzská bageta (případně bezlepková)
· 4 lžičky brusinková zavařenina


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/grilovany-syr-s-cesnekem-a-palivou-paprickou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Vložení sýra do alobalu, pomazání olejem
0:24 Vrstvení přísad a bylinek na sýr, do alobalu
1:08 Zabalení
1:25 Vložení do grilu a rozpečení
1:38 Vyndání sýru a hotovo
1:51 Příprava bagety
2:02 Doplnění brusinkami
2:07 Závěr