Halušky s bryndzou a restovaným květákem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Šéfkuchař Roman Paulus si troufnul na tradiční slovenskou kuchyni a vy s jeho video receptem můžete také! Naučíte se připravovat klasické halušky s bryndzou s poměrně neobvyklým doplňkem v podobě restovaného květáku. Bramborové halušky připravíte od základu z nastrouhaných brambor a mouky. Tohle jednoduché těsto drží krásně pohromadě, ale nemusíte se bát přidat i vajíčko. Pak už stačí jen 3–4 minuty v horké vodě a můžete vegetariánské halušky promíchat s bryndzou a zakysanou smetanou. A že máte raději tradiční recept? V tom případě neváhejte a halušky zasypte restovanou slaninou namísto květáku. Jak si je připravíte vy?

Suroviny:
· 750 g brambor
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 340 g polohrubé mouky Belbake
· 300 g bryndzy Pilos
· 250 g zakysané smetany Pilos
· 2 lžíce másla Pilos
· 400 g květáku
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 4 lžíce smažené cibulky Kania
· 2 lahůdkové cibulky

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/halusky-s-bryndzou-a-restovanym-kvetakem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:14 Příprava těsta na halušky
1:06 Zaváření noků
1:39 Bryndza a zakysaná smetana
2:10 Restovaný květák
3:04 Okořenění a servírování