Hovězí carpaccio - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin: z masa, ryb a mořských plodů, zeleniny nebo také ovoce. Klasické italské carpaccio, které bylo poprvé připraveno v Benátkách, se však připravuje z hovězí svíčkové. Roman Paulus Vám prozradí recept na carpaccio z hovězího masa, podává ho s rukolou, hoblinkami parmezánu a tenkými plátky žampionů. Podívejte se, jak si tento rychlý, a přitom exkluzivní předkrm můžete připravit sami doma.

Recept na hovězí carpaccio
Suroviny:
200 g hovězí svíčkové
100 g rukoly
extra panenský olivový olej
balsamico
sůl
pepř
drobné lístky na ozdobu (lichořeřišnice, šťovík)
100 g parmezánu
čerstvé žampiony

Postup:
Hovězí svíčkovou nakrájejte na tenké plátky, které pak mezi dvěma fóliemi rozmělněte paličkou nebo tloukem na velice tenkou placku. Z masa odstraňte šlachy, poté udělejte kuličku, kterou rozklepejte na tenký plátek. Pomocí kuchařské karty upravte do požadovaného tvaru a uhlaďte.
Rukolu namarinujte olivovým olejem, balsamicem, osolte, opepřete, promíchejte a položte doprostřed talíře. Na rukolu přemístěte připravené maso, opepřete, osolte, ozdobte zbylou marinovanou rukolou, lístky lichořeřišnice a šťovíku, hoblinkami parmezánu a plátky čerstvých žampionů a zakápněte olivovým olejem.

Viz trick Romana na hovězí carpaccio a nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/hovezi-carpaccio

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe