Hovězí kližka s restovanou růžičkovou kapustou - M.Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Ačkoliv se z hovězí kližky připravuje nejčastěji tradiční guláš, není na škodu občas vyzkoušet i o něco lehčí recept. ️ Tím je například i hovězí kližka na červeném víně restovaná s cibulí, mrkví a celerem. A aby toho nebylo málo zvolil šéfkuchař Marcel Ihnačák jako přílohu restovanou růžičkovou kapustu. V jeho receptu se dozvíte i to, jak hovězí naporcovat, jaké přidat koření i jak poznáte, že jsou maso nebo růžičková kapusta správně orestované. Na talíři tak bude výsledné jídlo hrát všemi barvami a svou vůní lákat všechny ke stolu. Jak hovězí nejraději připravujete vy?

Suroviny:
· 100 g vepřové sádlo Pikok
· ½ celer
· 3 mrkev
· 3 petržel
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 8 kuliček nové koření
· 4 bobkový list Kania
· 10 stroužků česnek
· 2 cibule
· 1,5 kg hovězí kližka z mladého býka Řezníkova čerstvá porce
· 500 ml červené suché víno
· dle potřeby zeleninový vývar
· 1 kg růžičková kapusta
· 2 lžíce máslo Pilos
· extra panenský olivový olej Primadonna
· čerstvá listová petržel

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/hovezi-klizka-s-restovanou-ruzickovou-kapustou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:08 Příprava základu
1:20 Příprava masa
1:50 Restování masa se základem
2:00 Vaření kapustiček
2:25 Přilití vína a vývaru k masu a vaření
3:10 Příprava přílohy
4:16 Servírování